Monday, March 19, 2012

Untuk Bantu Anwar Kumpul Dana, Hadi Sanggup Sokong Israel


Sepanjang isu sokongn ke atas keselamatan Israel yang disebut Anwar menjadi panas ini, tidak pernah sekali rasanya perkatan Zionis itu keluar dari mulut Anwar. Yang kita tahu Israel dan hanya Israel sahaja itulah.

Malah Nik Aziz dan kepimpinan PAS berulang kali menyatakan bahawa PAS tidak menyokong penubuhan negara Israel kerana menganggap negara itu haram, maka itu dalam apa keadaan sekalipun, menolak kerjasama dengan negara tersebut.

Ini berlambak dalam google, bukan penulis sengaja reka apatah lagi nak dikata memfitnah PAS.

Justeru amat menghairankan bila Presiden PAS, Hadi Awang secara mengejut mengumumkan boleh berniaga dengan Yahudi tapi bukan zionis, seolahnya dikalangan orang yahudi hari ini ada tanda di dahi masing-masing menunjukkan siapa zionis ke tidaknya.

Apa motif pulak yang tiba-tiba Hadi memilih masa ini dan saat ini untuk menyatakan sokongannya kepada yahudi?

Kalau tengok dari kenyataan Hadi, dia menunjukkan yang zionis lebih jahat dari yahudi tapi Israel (yang merupakan negara yahudi) haram pulak penubuhannya, apa ni? Kelentong dan putar belit apa yang cuba nak disampaikan ni?

PAS seumur hidupnya memang menentang yahudi dan Israel, zionis ni apatah lagi. Tapi sebab seperti yang penulis sebutkan di atas sukarnya nak membezakan yahudi dan zionis, PAS pulun semua pun sama, yahudi.

Sebab itulah Mahfuz Omar dan Salehudin Ayub sanggup pilih dipenjara setahun dari membayar denda kerana mengadakan demonstrasi haram membantah kedatangan pasukan kriket Israel bermain di negara ini pada 1997. Sebab fahaman PAS pada ketika itu dan sekarang inipun, Israel itu yahudi, yahudi itu zionis.

Walhal kalau nak diikutkan, apa yang zionis tentang budak-budak sekolah nak main kriket? Tapi macam penulis sebutkan, zionis atau tidak bukan isunya kerana faham PAS ialah yahudi dan zionis adalah sama.

Sia-sia Mahfuz dan Salehudin tercatat rekodnya sebagai bekas banduan kerana diakhirnya PAS mengiktiraf juga yahudi, walaupun dari sudut perniagaan seperti yang disebutkan Hadi. Itu bukan jalan kepada tak apa ada hubungan diplomatik dengan yahudi, asal bukan dengan zionis.

Apa pun, ia inline (selari) dengan banyak kenyataan Anwar mengenai Israel sebelum ini. Sudah confirm PAS sekarang ialah anjing togel yang mengekor Anwar 24 jam untuk mendapatkan bulunya semula.

Nak gelak ke nak marah, itulah hakikatnya.

Tapi yang lebih utama, maklumat yang penulis terima mengatakan, kenyataan terbaru PAS ini ada kaitan dengan dana pilihanraya yang sedang diusahakan Anwar melalui badan-badan kewangan pro yahudi yang berpengkalan di Amerika Syarikat. Untuk menjayakan usaha tersebut, Anwar dan Pakatan politiknya perlu dilihat pro yahudi.

Sebab itulah kenyataan Anwar dalam The Wall Street Journal (WSJ) dikeluarkan sekarang, sebab pilihanraya dah nak dekat, dan pilihanraya memerlukan dana, wang, money, kase’k.

Anwar tahu, yang susah nak ditune ini ialah PAS, jadi kata dua Anwar kepada PAS, sama ada ikut atau tertinggal. Sudah tentu bila bercakap tentang duit, PAS akan lupa segala yang lain, termasuklah kalau terpaksa menyokong yahudi. Cuma anglenya itu sahaja yang berbeza.

Eh tuan tuan, negara Islam pun boleh terbang, sokong yahudi besar apa sangat?

Pada Anwar, so long PAS dipetik sebagai menyokong yahudi – tidak kisah dari sudut pembacaan yang mana, itu sudah cukup untuk ditayang kepada penajanya diluar negara. Sebab nakkan duit ni masuk atau Pakatan harami ini akan kalah lagi sebab takdak dana.

Ini taktik Anwar dan tanpa sedar, kita juga sedang menjayakannya. Lagi kuat kita gambarkan Anwar sebagai pro yahudi, lagi masyukklah dana luar ke dalam PKR dan Pakatan harami. Yang paling syoknya, perwakilan Hamas pulak datang Malaysia dan menafikan ada kaitan dengan Anwar, lagilah yakin puak-puak luar ini bahawa Anwar sememangnya pro yahudi.

Sama ada sedar atau tidak, kita semua terperangkap dengan mainan Anwar. Anwar memang mahu dia dikutuk dan digambarkan sebagai pro yahudi kerana itu akan meyakinkan penaja Anwar di luar untuk menyalurkan wang bagi membantunya dalam pilihanraya umum akan datang.

Penulis gesa, ahli-ahli PAS tengoklah balik pendekatan yang dipilih Presiden korang ni. Cubalah berani-berani sikit menegur keputusannya yang berkiblatkan kuasa, wang dan perut.

Memang Nabi zaman dulu pun mengadakan kerjasama dengan yahudi di Madinah, tapi yahudi itu bukan menentang Islam seperti yang berlaku pada hari ini. Jadi yang Hadi sibuk nak iktiraf tu kenapa?

Tak payah pusing, undi BN, semua masalah ini boleh selesai.

myKMU.net

No comments: