Monday, April 14, 2014

Perempuan Simpanan Tuntut RM3j - Sudah Sah Bukan Khalid, MB Mana Ya?


Kesian Rahimah bt Kamaruddin, PA Kepada Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim.

Tidak pasal-pasal, dia turut menerima tempias daripada berita ‘Perempuan Simpanan Tuntut RM3 Juta daripada Menteri Besar’.

Hingga kini belum jelas siapa Menteri Besar berkenaan.

Rahimah yang memegang jawatan Pegawai Koordinasi Kepada MB Selangor dikatakan sebagai ‘wanita yang menuntut wang sebanyak itu daripada Khalid’.

Bagi seseorang yang kenal Khalid, apalah dengan RM3 juta itu. Dia boleh bayar jumlah itu tanpa perlu Rahimah bising-bising kalau betul Khalid berhutang dengan pegawainya.

Dan jika betul dia mahu berikan Rahimah, lebih daripada itupun dia mampu sebenarnya.

Khalid bukan tidak berharta. Lagipun, tak mungkin dia mahu menjejaskan reputasinya pada ketika menjelang pemilihan partinya.

Itu satu perkara. Satu perkara lagi, tidak logik Rahimah akan membuat kerja seperti itu kepada bosnya.

Dia amat setia kerja dengan Khalid. Soal orang mahu kata apa, itu terpulang.

Bagi Rahimah yang mengenali Khalid begitu lama tidak mungkin akan berbuat sedemikian.

Rahimah pun bukan jenis yang suka ‘membuka rahsia’ kerana jika dia melakukan sedemikian, akan hilanglah mata pencarian dan ‘kemewahannya’ selama ini.


Khalid sendiri pun sudah menafikan tahu menahu mengenai perkara itu kelmarin. Cuma, untuk tidak memanjangkan kontroversi, pegawai akhbar Khalid minta jangan diheboh-hebohkan dan tidak mahu penafian Khalid itu disiarkan.

Menurut Zabidi Saidi melalui facebooknya, beliau mengatakan Menteri Besar Selangor itu tidak tahu menahu mengenai perkara berkenaan.

Cuba sesekali kita ‘percaya’ dengan cakap Khalid. Dia mungkin benar.

Dan jika dia berkata benar, siapa pula MB yang sedang diburu oleh perempuan simpanannya itu?

Ulasan theunspinners beberapa hari lalu menarik untuk dibaca semula.

Tanya unspinners, “Siapa agaknya MB yang ada perempuan simpanan dan dijanjikan kontrak RM3 juta tapi baki RM2.2 million tak dibayar lagi?”

Negeri-negeri yang pakai nama MB adalah Perlis, Kedah, Kelantan, Terengganu, Pahang, Perak, Johor, dan Selangor.

Menurut theunspinners:

MB Perlis terlalu baru dan tak mungkin baru jadi MB dah sempat berperangai dan begitu mudah nak kasi projek.

MB Kedah terlalu sayang isteri dan keluarga yang duduk di KL untuk buat kerja gini. Lagi pun, buat apa dia susahkan diri nak kasi projek RM3 juta.

MB Kelantan pun tak mungkin walaupun dia PAS.

MB Terengganu tak pandai sorok dan selindung, dia kahwin terus dan rumah isteri kedua dia tak jauh dari rumah isteri pertama. Berlaku adil pulak itu.

MB Pahang dikatakan suka berseluruh tapi orang cakap banyak selalu tak buat kerja gini. Projek dia ada untuk kasi tapi dia tak akan mahu susahkan diri. Kalau dia suka, dia kahwin saja lagi.

MB Perak pula tak hensem ... black metal :)

MB Johor pulak tak mungkin lakukan sedemikian atas sebab-sebab tertentu. Tak pernah ada angin cerita dia ada hal dengan perempuan.

Jadi dalam ramai-ramai tu,  siapa nampaknya yang agak-agaknya  PALING BERANI, selain mempunyai mirip atau tendency ke arah menyimpan 'perempuan simpanan' akibat takut untuk berkahwin lagi atau sebab-sebab lain?

Mudah dan sukar...mungkin akan ada pencerahan selepas ini!