Saturday, August 29, 2009

RM300,000 BANTU RAKYAT MISKIN DI KELANTAN

Hmmm…mana wakil rakyat PAS?

Apa yang boleh mereka lakukan untuk membantu rakyat miskin?

Timbalan Menteri Kewangan II, Senator Datuk Dr Awang Adek Hussin berkata sebanyak RM300,000 diperuntukkan kepada 4,000 rakyat miskin termasuk ibu tunggal dan anak yatim di Kelantan akan menerima bantuan kewangan bagi meringankan beban mereka menyambut Ramadan dan hari raya Aidilfitri.

Menurut Ketua UMNO Bachok itu, bantuan wang kewangan itu hasil dari sumbangan beberapa badan syarikat berkaitan kerajaan dan syarikat swasta.

Katanya, beliau berharap sumbangan itu dapat meringankan beban yang terpaksa ditanggung keluarga terbabit.

Di pihak PAS, khususnya Ahli Parlimen Bachok, apa yang mereka lakukan?

Dulu sebelum menang janji macam-macam, mahu membela rakyat dan sebagainya. Selepas menang, wakil rakyat PAS menyepi seribu bahasa.

Apakah dengan memberikan kemenangan kepada PAS bermakna ada perubahan di Bachok? Akhirnya, Awang Adek juga yang menjadi ‘penyelamat’.

Kini ternyata Awang Adek bukan sahaja berkhidmat untuk rakyat Bachok tetapi juga seluruh Kelantan.

Menurut Awang Sdek, insya-Allah program ini sedikit sebanyak dapat ringankan beban hidup golongan yang perlu bantuan dalam bulan Ramadan ini da semoga dapat menyambut hari raya dalam keadaan ceria dan ada sikit wang belanja, untuk beli pakaian untuk anak-anak.”

Beliau berkata demikian selepas Majlis Penyampaian Wang Zakat di kediamannya di Kampung Perupuk dekat sini, semalam.

Beliau berkata, daripada jumlah sumbangan terkumpul, sebanyak RM150,000 turut disumbangkan oleh Uda Holding Berhad.

Menurut Awang Adek, wang berkenaan akan diagihkan melalui 14 kawasan Parlimen dan akan disampaikan kepada golongan sasar berkenaan sebelum Aidilfitri depan.

Setiap daripada mereka akan menerima sumbangan RM50 sehingga RM100 setiap seorang manakala 2,000 penduduk Bachok antara penerima terbesar yang dikenal pasti paling daif di Kelantan.

Wednesday, August 26, 2009

Kes tuntutan mutaah RM3 juta ditangguh 3 Disember

Tangguh lagi…

Perbicaraan kes tuntutan mutaah RM3 juta yang dikemukakan bekas isteri kedua Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Melor (Pas), Wan Ismail Wan Jusoh, di Mahkamah Tinggi Syariah di sini hari ini ditangguhkan kepada 3 Disember kerana Hakim Syarie Abdullah Man berkursus di Kuala Lumpur.

Peguam Syarie Mohd Sibri Ismail, yang mewakili bekas isteri Adun itu, Siti Aishah Chou Abdullah, berkata perbicaraan kes itu dijadualkan berlangsung hari ini setelah ianya ditangguhkan 29 Julai lalu akibat masalah kerosakan pendingin hawa di bangunan mahkamah.

Siti Aishah tiba di Mahkamah Tinggi jam 11 pagi bersama keluarganya menerima surat penangguhan itu oleh pegawai pendaftar Mahkamah Tinggi Syariah.

Siti Aishah, 24, berketurunan Cina Kemboja dan Wan Ismail, 54, yang berkahwin di Kuala Lumpur pada 1 November 2004 memiliki dua anak sebelum disahkan bercerai pada 18 November tahun lalu.

Berdasarkan tuntutan yang difailkan pada 4 Januari lalu, Siti Aishah yang beralamat di Taman Tengku Ahmad Panglima, Wakaf Mek Zainab di sini, memohon mahkamah memerintahkan defendan membayar mutaah itu sebagai pampasan perceraian bagi kebajikan plaintif dan dua anak mereka, Wan Mohd Firdaus, 4, dan Wan Nor Salwa, 3, mengikut peruntukan Enakmen Keluarga Islam Kelantan 2002.

Sunday, August 23, 2009

MYSTERY: CALUN PAS KAKI REMBAT BINI ORANG?

The Unspinners
Akhir-akhir ini, kita harus berwaspada dengan apa sekali yang dituduh pihak Pakatan Rakyat. Selalunya apa yang dituduh orang lain, ia bermakna mereka lakukan.

Dulu PAS menuduh UMNO tidak Islam, tapi bila mereka memerintah, lagi teruk sikap mereka. Mereka benarkan nama Allah digunakan untuk gereja bagi menyesatkan orang Islam.

Mereka tuduh kilang beer dibina oleh UMNO tapi bila berkausa mereka mengalah bila DAP mahu arak dijual di kawasan orang Melayu.

Bila kuil mahu dibina di kawasan orang Islam Section 23, ada orang PAS diam membiarkan dan ada perjuangkan.

Nik Aziz boleh menerima Eli Wong yang melakukan zina dan bersekedudukkan dengan orang Melayu tetapi menghina orang Islam dalam UMNO.

DAP tuduh polis kerana kadar jenayah naik. Rupanya DAP terlibat dengan kongsi gelap dan meletakkan tekanan hingga Teoh Beng Hock meninggal dunia.

PKR tuduh mahkamah tidak adil tetapi rupanya mereka sudah beli hakim.

Lihatlah PAS berkempen memburukkan calun BN kerana isu peguam yang sudah settle. Tapi rupanya Pak Lebai yang mereka calunkan sapu duit kempen RM60,000 dan sebat duit untuk sekolah pintar PAS.

Bila sudah habis modal kerana hanya berdaya menafikan sahaja, tetapi tiada bukti untuk menguatkan penafian keapda tuduhan yang penuh dengan butiran, Nasrudin At Tantawi Pak Lebai palsu pula membuat serang peribadi. Padahal Nik Aziz tidak benarkan dilakukan serangan peribadi.

Seperti biasa, apa yang mereka tuduh adalah untuk menutup salahlaku mereka sendiri. Blog Darulehsan Today mengkhabarkan selepas saja menunaikan solat sunat tarawikh, mereka dah mula memaki dan memfitnah UMNO.

Blog DET mendapat berita yang hanya ditahu oleh calon PAS tu sendiri dan pihak yang lagi satu. Katanya, calon PAS Salleh Man telah berusaha untuk membawa seorang wanita Vietnam yang sungguh cantik ke kawasan permatang pauh ni. Perempuan Vietnam ini dikatakan telah memeluk Islam. Dia telah berusaha untuk tackle pompuan ni yang dikatakan memiliki sebuah salon dandanan rambut. Salleh berjumpa perempuan ini di saloon dan rupanya kaki saloon.

Malangnya perempuan Vietnam ini menjadi isteri orang. Oleh kerana dia sudah tergila-gila pada perempuan Vietnam ini, dia telah membuat pelbagai fitnah hingga rumah tangga mereka hampir goyang. Ada dikatakan orang Salleh man menggunakan cara halus.

Perkara ini bukan perkara baru dalam PAS. Kita jangan lupa Ustaz Mat Sabu dahulu pernah ditangkap basah bersama isteri orang bernama Normah. Hanya atas usaha Nik Aziz menyalahguna kuasa baru Mat Sabu terlepas.

Baru-baru ini, isteri kedua ADUN Melor Kelantan, Wan Ismail telah menyaman sebanyak RM3 juta. Isteri kedua itu seorang wanita Indo China dari Kemboja bernama Siti Aishah Abdullah. Cantik orangnya.


Apa Nasruddin At Tantawi Pak Lebai yang pandai fitnah nak kata sekarang? Seperti biasa, tuduh orang, tapi sendiri lagi teruk!!!!!

Posted by The Unspinners