Sunday, November 28, 2010

ANWAR ANUGERAH TUHAN KEPADA RAKYAT MALAYSIA?


pisau.net (27 Nov 2010)

Presiden PKR Dr Wan Azizah Wan Ibrahim hari ini menyatakan bahawa Allah telah memilih suaminya, Anwar Ibrahim, untuk memimpin Malaysia menuju masa depan yang lebih baik, dan tidak ada orang lain yang boleh melebihi kekuatan kepemimpinannya.

Menurutnya lagi bahawa Anwar bukan orang biasa malah beliau lebih dari luar biasa.Sebenarnya Pisau mengakui Anwar memang luar biasa dari sifat tabii manusia yang normal. Masakan tidak lelaki tua ini lebih mengilai stor kunyit anak muda yang jambu daripada wanita.

Kurniaan Allah katanya?Sebenarnya perkataan paling sesuai Anwar hanyalah jelmaan DAJAL untuk memperlihatkan keburukan yang ada di dalam pakatan.Selama ini rakyat sudah terbiasa dengan BN.

Segala kebaikan mereka tidak nampak,maka Allah memberi satu contoh untuk dijadikan perbezaan.Yang buruk,pembohong,manipulatif dan kaki fitnah adalah dari pakatan ,barulah mereka sedar selama ini BN adalah yang terbaik.

Anwar berkali kali berbohong diseluruh negara mengenai 16 September,Tapi atas kehendak tuhan Perak jatuh kembali ke tangan BN adakan ini dikatakan kurniaan Allah kepada pakatan?

Anwar lebih berselera mengadai agama daripada mempertahankan agama.Beliau lebih berbohong bukan saja kepada orang luar malah paling utama beliau berani berbohong kepada penyokongnya sendiri.

Cadangan menetapkan kedudukan Anwar sebagai ketua umum PKR adalah salah satu langkah untuk mengelakkan daripad Anwar bertanding didalam parti PKR. Keputusan ini serupa dengan kedudukan wali selipar sebagai mursidul am PAS.

Suara kuasa presiden tidak releven berbanding ketua umum atau pun mursidul am. Inilah yang dikatakan kepimpinan autokratik dan diktaktor.

Ini baru cakap kurniaan tuhan,Pisau rasakan satu hari nanti Anwar pula dikatakan jelmaan tuhan oleh penyokong penyokongnya.

Pisau kata " Anwar sudah disamakan sebagai mursidul am PKR keh keh keh"

1 comment:

Aduka said...

Cuba pikir..!! Mana ada pemimpin dulu2 dan skrg yg BOLEH memberikan TENTANGAN HEBAT pada BN/UMNO???

Hingga teruk BN,terhakis majoriti 2/3..!!!pada PRU 12 tahun 2008.

#Dato Onn Jaffar(atuk Hishamuddin) terpaksa "give up" bila cadangan nya nak meMALAYSIANkan UMNO,tak diterima.Langsung dia tubuh parti baru,lawan UMNO 1955,tapi KALAH..!

#Tun Dr.M,pun keluar UMNO(1969,1st time,2009;2nd time)tapi tak berani tubuh parti sendiri..!!! Ada bertanding atas tiket PAS 1974,KALAH..!!

#Tengku Razaleigh,tubuh Parti Semangat 46 (S46)selepas tak ngam dengan Dr.M pada tahun 1988,tapi tetap KALAH PRU 1999...!!! Selepas itu S46 dibubarkan, Ku Li masuk UMNO tapi kena SIDE-LINE sampai 2010,walaupun menang DUN Galas..!!

#ZAID,keluar UMNO,tahun 2009,masuk
PKR tahun 2010. Skrg nak tubuh parti sendiri(2011).Boleh kah dia berjaya macam ANWAR..??Sama2 kita ambil perhatian..!!!

$$$: TETAPI ANWAR pula, diPECAT dari UMNO pd tahun 1998,diPENJARA atas tuduhan LIWAT 1,selama 6 tahun
hingga 2005.Berjaya menyatukan PAKATAN 3 parti Alternatif PAS,DAP dan PSRM,PK menjadi PAKATAN RAKYAT!
menentang BN/UMNO pd 2008(PRU12),dan hampir2 menang,dgn 49% undi RAKYAT MALAYSIA..!!!

dan TIDAK HAIRANlah,maka BN/UMNO akan berhabis2an nak LANYAK Anwar,jika tidak BN/UMNO akan HABIS diLANYAK nanti pada PRU13
(2011/2012)..!!!!

....jadi bukan ke ketahanan, ketrampilan Anwar lebih menyerlah sebagai ANCAMAN kepada HIDUP,MATI
nya UMNO...???Lu PIKIR lah SENDIRI!

Pada UMNO,Anwar perlu diKORBANkan dengan apa cara sekali pun....!!!!