Wednesday, February 29, 2012

Wan Azizah Sepatutnya Buka Kursus Bagaimana Menjaga, Membela Suami


Oleh CUCU TOK WAN
(Tajuk asal - Wan Azizah Patut Ajar Isteri-Isteri Badrolamin Bela Laki Mereka)

Dari hari pertama sampailah ke hari ini, tidak sepatah perkataan pun keluar dari mulut isteri-isteri Badrol Amin tentang kejadian 'malang tapi sedap' yang menimpa suami mereka.

Ada tidak pun, hanyalah kelibat isteri pertama Badrol Amin yang senyum rela dalam paksa menemani lakinya memberi keterangan di pejabat Jabatan Agama Islam Pahang berhubung kes khalwat lakinya itu dengan bini orang di bilik hotel pada waktu subuh!
Dalam keadaan ini, kita harus memberikan pujian kepada Wan Azizah Wan Ismail, isteri kepada Anwar Ibrahim. Berbanding isteri-isteri Badrol Amin, Wan Azizah pantas membuat sidang media dan membersihkan nama suaminya sekalipun cakapnya bercabang di sana sini.

Berbeza pula dengan isteri-isteri Badrol Amin. Kedua-dua (atau ketiga-tiganya) tutup mulut, senyap-sunyi, malahan batang hidung mereka juga langsung tidak kelihatan di mana-mana.

Apakah Badrol Amin telah mengeluarkan arahan kepada isteri-isterinya agar tidak bersuara. Kalau mereka bersuara atau membuat sidang media, maka PENAMPAR akan singgah ke muka sepertimana yang berlaku kepada seorang wanita yang mendakwa dia adalah isteri Badrol Amin yang telah dipukul di hadapan anak-anak!

Wan Azizah selaku Presiden PKR yang juga merupakan isteri mithali, seharusnya mengajar isteri-isteri Badrol Amin agar segera membantu membersihkan nama suami mereka.

Wan Azizah seharusnya menjadikan dirinya sebagai contoh teladan kepada kedua-dua wanita tersebut (atau ketiga-tiga wanita berkenaan).

Tak kisahlah, membohong ke, menipu ke, atau sampai sekarang tidak dapat membuktikan kewujudan Jam Tangan OMEGA dalam simpanannya walaupun sebelum ini berkata, jam tangan tersebut berada dalam simpanannya.

Takkanlah seorang Presiden yang begitu efektif membantu dan melindungi suaminya yang buat kerja haram, tidak mampu mengajar isteri-isteri Badrol Amin untuk menipu dan mempertahankan suami mereka?

No comments: