Wednesday, September 29, 2010

ANWAR PETUALANG POLITIK, EKONOMI MALAYSIA

Kenapa kita menentang komunis dan kumpulan militan Islam dengan begitu bersungguh-sungguh dan sanggup menggunakan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA)? Jika komunis dan militan Islam hanya mensabotaj politik, Anwar bukan sekadar itu. Dia mensabotaj ekonomi negara selain memperlekehkan Islam di Malaysia.

Muhyiddin Anggap Anwar Lakukan Dosa Kering Burukkan Imej Negara

Memburukkan negara sendiri sebagai dosa kering?

Tidak tahulah. Sepanjang yang penulis faham dan tahu, orang yang cuba mensabotaj pemerintahan adil dan saksama seperti Malaysia yang meletakkan agama Islam sebagai agama rasmi bukan buat dosa kering tetapi dosa besar.

Tan Sri Muhyiddin Yassin semalam berkata tindakan penasihat Parti Keadilan Rakyat Datuk Seri Anwar Ibrahim memburukkan imej Malaysia di Indonesia merupakan satu dosa kering.

Timbalan Perdana Menteri berkata Anwar bukan seorang pemimpin sejati kerana dia tidak bertanggungjawab terhadap apa yang dikatanya, malah sanggup berkata apa sahaja serta merosakkan imej negara hanya untuk meraih keuntungan politik.


"Apa yang disebut oleh Anwar Ibrahim ialah satu bukti beliau bersedia untuk berbohong dan berbuat sesuatu yang boleh rosakkan imej negara hanya untuk kepentingan dan tujuan politik dia sahaja," katanya ketika diminta mengulas kenyataan Anwar di Jakarta yang menuduh media Malaysia yang menggalakkan persepsi negatif terhadap Indonesia.

Timbalan Perdana Menteri sebelum itu menyampaikan ucap utama pada forum International Herald Tribune di Kuala Lumpur.

Muhyiddin berkata media di Malaysia merupakan institusi yang bertanggungjawab dan tidak mengeksploitasi isu-isu.

Beliau berkata Malaysia dan Indonesia mempunyai hubungan yang baik di semua peringkat dan perasaan anti Malaysia yang timbul kebelakangan ini adalah dicetuskan oleh satu kumpulan kecil.

Berbalik kepada Anwar, ada sesetengah negara menjatuhkan hukuman mati kepada orang yang biadap dan pengkhianat seperti Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Kenapa kita menentang komunis dan kumpulan militan Islam dengan begitu bersungguh-sungguh dan sanggup menggunakan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA)?

Kerana mereka adalah petualang negara. Apa bezannya dengan perbuatan Anwar?

Jika komunis dan militan Islam hanya mensabotaj politik, Anwar bukan sekadar itu. Dia mensabotaj ekonomi negara selain memperlekehkan Islam di Malaysia.

Jadi di mana kedudukannya? Sekadar melakukan dosa keringnya?

Jom kempen dan labelkan Anwar sebagai PETUALANG!

No comments: